مراسم افتتاحیه پارک زیست فناوری خلیج فارس قشم و مرکز رشد مشترک دانشگاه پیام نور مرکز بین الملل قشم برگزار شد
افتتاح مرکز رشد مشترک پارک زیست فناوری خلیج فارس قشم و دانشگاه پیام نور مرکز بین الملل قشم
*تحقیق و پژوهش جزو لاینکف جامعه است*
دکتر فرهادی، رئیس دانشگاه پیام نور استان هرمزگان در این مراسم با اشاره به اهمیت افتتاح این مرکز در قشم گفت: تحقیق و پژوهش جزو لاینکف هر جامعه و کشور است.
وی افزود: حضور پارک زیست فناوری خلیج فارس در کنار دانشگاه پیام نور قشم یک نعمت است و من خوشبینم که این اتفاق باعث شود تا این همکاری ادامه پیدا کند.
دکتر فرهادی خاطرنشان ساخت: اگر میبینیم که مردم ناراضی هستند به خاطر این است که دستگاههای اجرایی و علمی ما نتوانستند کار خود را به درستی انجام دهند وتحقیق کافی در این زمینهها انجام نشده است.
شرکتهای فناور نوپا به سرمایه گذاري نیاز دارند تا بتوانند بر این اساس رشد کنند*
دکتر محمد شریف رنجبر، رئیس پارک زیست فناوری خلیج فارس قشم در این مراسم گفت: در کشورهای پیشرفته دانشگاهها پژوهشهای خود را به نحوی در اختیار صنعت قرار میدهند یا افراد محقق این پژوهشها را در قالب شرکتهای دانشبنیان به کار میبرند. وی اضافه کرد: این موضوع باعث شکوفایی اقتصادی و پا گرفتن صنایع خرد و استارتاپهای مختلف در این کشورها میشود.
رنجبر در ادامه اظهار کرد: شرکت های فناور نوپا به سرمایهگذاری و پول نیاز دارند تا بتوانند بر این اساس رشد کنند دولت هم باید در این زمینه حمایت بکند.
*بودجهبندی باید پژوهش محور باشد*
دکتر حاجبی، امام جمعه شهرستان قشم نیز در ادامه این مراسم ضمن تبریک عید نیمه شعبان اظهار کرد: بخش عظیمی از بودجه باید پژوهشمحور باشد و مجموعه های مدیریتی باید برای پژوهش هزینه کنند.
وی افزود: مثلا در صنایع باید در حوزه پژوهش سرمایهگذاری شود.
امام جمعه شهرستان قشم عنوان کرد: متولیان پژوهشی باید موضوعات پژوهش را مشخص کنند.
*اهمیت تمرکز بر ظرفیت های جزیره قشم*
یعقوب محمودیان، مدیرکل دفتر حوزه مدیرعامل سازمان منطقه آزاد قشم در ادامه این مراسم عنوان کرد: خیلی مهم است که ما روی مزیت های قشم تمرکز کنیم و با پشتوانه علمی و نظری این پتانسیلها را بکار ببریم.
وی افزود: با علم و آگاهی میتوان وارد حیطه های تخصصی شد و به صورت حداکثری از منابع موجود استفاده کنیم.
محمودیان ادامه داد: ما متاسفانه تاکنون نتوانسته ایم از ظرفیت های بیشمار قشم استفاده کنیم.
*اهمیت تبدیل تحقیقات به فناوری*
کمال بیرامیان، مدیر مرکز رشد بین المللی سازمان منطقه ازاد قشم در این مراسم بیان داشت: برای اینکه تحقیقات به فناوری تبدیل شود باید موضوع مراکز رشد را مطرح ساخت.
وی افزود: یکی از چالشهای اساسی محققان این است که بازاریابی را به عنوان یک موضوع جدی در نظر نمیگیرند.
بیرامیان عنوان کرد: اساتید حوزه های مختلف در دانشگاه پیام نور میتوانند به رشد و شکوفایی تحقیق و پژوهش کمک کنند.
وی اضافه کرد: پارک زیست فناوری خلیج فارس قشم به ارتباط نزدیکی با حوزه دانشگاهی نیاز داشت که خوشبختانه این امر محقق شد.
*بستر علمی دانشگاه برای رشد هسته های فناور*
دکتر جمیله زارع، سرپرست مرکز رشد مشترک پارک زیست فناوری قشم و دانشگاه پیام نور قشم در پایان مراسم گفت: مرکز رشد مشترک دانشگاه و پارک با هدف نزدیک کردن جایگاه هسته های فناور به شهر، اعطای فضای کارگاهی و ازمایشگاهی و... ایجاد شد.
وی افزود: تسهیلات مالی که پارک برای هستههای فناور در نظر گرفته است شامل واحدهای نوپا نیز میشود.
زارع خاطرنشان ساخت: دانشگاه بستری شامل اعضای علمی دارد که میتواند از اموزش های این اعضا برای هدایت هسته های فناور استفاده کند.
وی اضافه کرد: در عین حال علاوه بر اینکه ما خارج از دانشگاه از ایدهها استفاده میکنیم میتوانیم از ایده های اعضای هیات علمی و دانشجویان نیز بهره ببریم.
هدف از راه اندازی مرکز رشد مشترک دانشگاه پیام نور مرکز بین الملل قشم و پارک زیست فناوری خلیج فارس حمایت از هسته های فناور نو پا می باشد که با فراهم سازی زمینه فنی و زیر ساخت های لازم برای این واحد های فناور و آموزش های لازم جهت تجاری سازی محصول آنها فعالیت نموده و به مدت ۶ ماه تحت حمایت دانشگاه خواهند بود تا به مرحله رشد برسند در این مدت آموزش های لازم جهت بازاریابی و تجاری سازی محصول از سوی دانشگاه و پارک در قالب مرکز رشد مشترک صورت خواهد گرفت که اعطای تسهیلات لازم برای پیشبرد اهداف این هسته های فناور را نیز شامل خواهد شد. به امید حفظ نخبه های کشور به عنوان سرمایه ملی