رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی با بیان اینکه حدود 250 شرکت دانش بنیان در حوزه تجهیزات پزشکی فعالیت می کنند از حمایت بیش از 500 میلیارد تومانی این صندوق از این شرکت ها خبر داد.
حمایت "صندوق نوآوری" از دانش بنیان های تجهیزات پزشکی
علی وحدت در مراسم افتتاح کارخانه نوآوری تجهیزات پزشکی «تپش» که با حمایت ۱۰ میلیارد تومانی صندوق نوآوری و با حضور حجتالاسلام والمسلمین سیدمهدی خاموشی، رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه به بهرهبرداری رسیده است، اظهار کرد: طی سه سال اخیر اکوسیستم نوآوری در حوزههای فناوریهای سلامت و تجهیزات پزشکی در کشور شکل گرفته و امروز از شتابدهندههای تخصصی، چهار صندوق پژوهش و فناوری تخصصی در حوزه سلامت و صندوق جسورانه بورسی و سرمایهگذاران علاقهمند به این حوزه برخورداریم.
وی با بیان اینکه حوزه فناوریهای تجهیزات پزشکی و صنایع مرتبط، از مولفههای مهم نظام سلامت هر کشور است، عنوان کرد: مطالعات گستردهای در کشورهای توسعهیافته پیرامون چشمانداز نوآوری در حوزه سلامت و تجهیزات پزشکی و اثربخشی اقتصادی آن صورت پذیرفته است که نشان میدهد تنوع و سطح بالای نوآوری در تجهیزات پزشکی سهم بسزایی در افزایش کیفیت و اثربخشی نظام سلامت کشورها دارد.
رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی اضافه کرد: در آمریکا و اروپای غربی به عنوان پایگاههای اولیه توسعه فناوریهای پزشکی و سلامت، این حوزه تبدیل به پیشران اقتصادی مهم شده است، اما شواهدی جدی از حرکت این پایگاههای توسعه فناوری به آسیا و به ویژه چین مشاهده میشود. توسعه شرکتهای تولیدکننده تجهیزات پزشکی در کشورهای در حال توسعه باعث افزایش اثربخشی ساخت و کاهش قیمت این محصولات و خدمترسانی بهتر در این بازارها شده است.
وحدت در بخش دیگری از سخنان خود در مورد توسعه فناوریهای مرتبط با تجهیزات پزشکی در کشور طی دو سال اخیر به واسطه همهگیری کرونا گفت: در دو سال اخیر، ضرورت پرداختن به توسعه فناوریهای مرتبط با تجهیزات پزشکی و افزایش ظرفیت تولید این تجهیزات بیش از پیش عیان شد و نهتنها برای کشورهای در حال توسعه مشکلات بزرگی ایجاد کرد که در کشورهای توسعهیافته نیز بهطور محسوس ضعفهای این بخش از نظام سلامت کشورها مشهود شد.
وی افزود: در کشور ما در کنار بحرانهای ناشی از موجهای کرونا، فشار ناشی از تحریمهای اقتصادی نیز ضرورت توسعه فناورهای بومی و تقویت نوآوری در فناوریهای حوزه سلامت را هرچه بیشتر آشکار کرد و اگر قابلیت اتکا به اقدامات شرکتهای دانشبنیان این حوزه و نیز تقویت و تسهیل حمایتهای اکوسیستمی از آنها وجود نداشت، میتوانست تبعات سنگینی برای نظام سلامت کشور به همراه داشته باشد.
رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی ادامه داد: در ایام کرونا حمایتهای مستقیم و سریع صندوق نوآوری از شرکتهای دانشبنیان تولیدکننده تجهیزات پزشکی، به ویژه تولیدکنندگان تجهیزاتی نظیر ونتیلاتور که در امر مدیریت بحران کرونا حیاتی بودند، نقش کلیدی و مهمی در تثبیت جایگاه شرکتهای دانشبنیان و مجموعههای فناورمحور حوزه تجهیزات پزشکی ایفا کرد به طوریکه شاهد بودیم حتی یک دستگاه ونتیلاتور هم وارد نشد و تمامی نیاز کشور از داخل تامین شد.
وحدت با بیان اینکه صندوق نوآوری با طیف وسیعی از ابزارها در تمام چرخه عمر در کنار کسب وکارهای حوزه سلامت و تجهیزات پزشکی قرار دارد، گفت: ارائه انواع خدمات به شتابدهندههای تخصصی از جمله همسرمایهگذاری، اعطای تسهیلات لیزینگ به شرکتهای بزرگ برای خرید از محصولات شرکتهای دانشبنیان این حوزه، همسرمایهگذاری با صندوقهای پژوهش و فناوری در کسبوکارهای حوزه سلامت و تجهیزات پزشکی و مشارکت در تشکیل صندوق جسورانه بورسی تخصصی از خدمات این صندوق است.