آغاز اجراي نظام جديد ارزيابي و حمايت از شرکت‌ها و موسسات دانش‌بنيان - بر اساس نظام جديد ارزيابي و حمايت از شرکت‌ها و موسسات دانش‌بنيان، شرکت‌هاي‌ دانش‌بنيان موضوع اين آيين‌نامه شامل شرکت‌هاي «نوپا»، «نوآور» و «فناور» مي‌شود.

آيين‌نامه؛ شناخت انواع شرکت‌هاي دانش‌بنيان

06 08 2023

به گزارش مرکز ارتباطات و اطلاع‌رساني معاونت علمي، فناوري و اقتصاد دانش‌بنيان رياست جمهوري، فرآيند ارزيابي شرکت‌هاي دانش‌بنيان با تدوين نظام جديد ارزيابي که با تکيه بر تجربيات حاصل از يک دهه اجراي قانون حمايت از شرکت‌هاي دانش‌بنيان و توجه جدي به اثرگذاري و ميزان رشد شرکت‌ها تدوين شده وارد فاز تازه‌اي شده است.

دوره جديد حمايت و توسعه شرکت‌هاي دانش‌بنيان، مبتني بر نقش‌آفرين ساختن اين شرکت‌ها در اقتصاد و زندگي جامعه است. در نظام ارزيابي جديد شرکت‌هاي دانش‌بنيان، با يک رويکرد و نگرش جديد، ضمن پوشش نقاط ضعف نظام قبلي، سرفصل‌ها و راهبردهاي تازه متناسب با ويژگي‌ زيست‌بوم اقتصاد دانش‌بنيان تعريف شود تا نقش شرکت‌هاي دانش‌بنيان در اقتصاد و تحول جامعه افزايش يابد.

*شرکت‌هاي دانش‌بنيان «نوپا»

شرکت‌هاي‌ دانش‌بنيان موضوع اين آيين‌نامه شامل شرکت‌هاي «نوپا»، «نوآور» و «فناور» مي‌شود. بر اساس نظام ارزيابي جديد، شرکت‌هاي دانش‌بنيان نوپا، شرکت‌هاي فعال در حوزه تحقيق، طراحي و توسعه کالاها و خدمات فناورانه‌اي هستند که هنوز از نظر کسب‌وکار و اقتصادي به بلوغ کافي دست پيدا نکرده‌اند و در صورت احراز تمامي شرايط زير به عنوان «شرکت دانش‌بنيان نوپا» تاييد مي‌شوند.

شرکت بايد حداقل يک محصول در مقياس نمونه آزمايشگاهي مطابق با فهرست کالاها و خدمات دانش‌بنيان، مشروط به دارا بودن تمامي معيارهاي ماده 1 ساخته و ارائه کند.

در حوزه‌هاي اشاره شده در فهرست کالا و خدمات دانش‌بنيان در مواردي که دستيابي به نمونه اوليه محصول يا خدمت، مستلزم تحقيق و توسعه مستمر در بازه زماني بيش از يک سال است، در صورتيکه شرکت به مدت حداقل شش ماه تا زمان ارزيابي داراي حداقل دو شرط از شرايط زير باشد، موضوع به عنوان يک محصول دانش‌بنيان پذيرفته مي‌شود. محصول در صورت عدم کسب معيارهاي ماده 1 پس از مدت زمان دو سال، عدم تاييد مي‌شود. تشخيص تحقق شرايط فوق با دبيرخانه است.

«شرکت، برنامه تحقيق و توسعه متمرکز داشته و حداقل 50 درصد هزينه شرکت صرف تحقيق در توسعه محصول هدف شده باشد»، «حداقل 50 درصد از نيروي انساني شرکت به صورت تخصصي در تحقيقات مرتبط با موضوع فعاليت داشته است» و «موفق به اخذ گرنت‌هاي علمي و فناوري يا قراردادهاي رسمي پژوهشي با اسناد مثبته تراکنش مالي واقعي از نهادهاي دولتي يا مراکز معتبر در موضوع محصول هدف شده باشد».

همچنين بايد درآمد عملياتي در آخرين اظهارنامه مالياتي شرکت کمتر از 50 ميليارد ريال باشد و شرکت برنامه رشد خود را ارائه کرده و در فرآيند ارزيابي به تاييد دبيرخانه برساند. شرکت‌هاي فاقد اظهارنامه مالياتي صرفاً يک سال از زمان اولين تاييد فرصت خواهند داشت تا اظهارنامه مالياتي خود را به دبيرخانه ارائه کنند.

 *شرکت‌هاي دانش‌بنيان «نوآور»

شرکت‌هاي فعال در حوزه توليد و توسعه کالاها و خدمات فناورانه و نوآورانه که از نظر کسب و کاري و اقتصادي به بلوغ کافي دست پيدا کرده‌اند، در صورت احراز تمامي شرايط زير به عنوان «شرکت دانش‌بنيان نوآور» تاييد مي‌شوند.

«شرکت بايد داراي توليد تجاري حداقل يک کالا/خدمت دانش‌بنيان، مشروط به دارا بودن تمامي معيارهاي ماده 1و درآمد عملياتي در آخرين اظهارنامه مالياتي شرکت بايد بيش از 50 ميليارد ريال باشد».

شرکت بايد برنامه رشد خود را ارائه کند و گزارش پيشرفت آن را  به صورت سالانه به تاييد دبيرخانه برساند و سهم فروش کالاها/خدمات دانش‌بنيان شرکت از فروش کل شرکت کمتر از 50 درصد باشد.

*شرکت‌هاي دانش‌بنيان «فناور»

شرکت‌هاي فعال در حوزه توليد و توسعه کالاها و خدمات فناورانه که از نظر کسب و کاري و اقتصادي به بلوغ کافي دست پيدا کرده‌اند، در صورت احراز تمامي شرايط زير به عنوان «شرکت دانش‌بنيان فناور» تاييد مي‌شوند:

در اين بخش شرکت داراي توليد تجاري حداقل يک کالا/خدمت دانش‌بنيان، مشروط به دارا بودن تمامي معيارهاي ماده 1 و درآمد عملياتي در آخرين اظهارنامه مالياتي شرکت بايد بيش از 50 ميليارد ريال باشد.

شرکت بايد حداقل 10 نفر نيروي بيمه شده تمام وقت داشته و سهم فروش کالاها/خدمات دانش‌بنيان شرکت از فروش کل حداقل 50 درصد باشد.

در تبصره 6 اين ماده آمده است که درآمد حاصل از موارد زير در فروش کالاها/خدمات دانش‌بنيان، مندرج در بند 5-4 اين ماده لحاظ نمي‌شوند؛ پروژه «مهندسي، پيمانکاري و ساخت» (EPC) که کمتر از 10 درصد از قيمت قرارداد پروژه در بخش طراحي مفهومي و تفصيلي حائز همه معيارهاي ماده 1 باشد. خدمات تجاري‌سازي، خدمات آزمايشگاهي و همچنين فرآيندهاي حائز شرايط ماده 1 که منجر به  توليد محصولات غيردانش‌بنيان مي‌شوند. شرکت بايد برنامه رشد خود را ارائه کند و گزارش پيشرفت آن را به صورت سالانه به تاييد دبيرخانه برساند.

آخرین‌ها

08 12 2024

بازدید استاندار هرمزگان از محصولات واحدهای فناور پارک زیست فناوری خلیج فارس...

استاندار هرمزگان از محصولات واحدهای فناور پارک زیست فناوری خلیج فارس قشم بازدید کرد

590
08 12 2024

حضور فعال واحدهای فناور عضو پارک زیست فناوری خلیج فارس قشم در بیست و پنجمین...

واحدهای فناور عضو پارک زیست فناوری خلیج فارس قشم با ارانه جدیدترین دستاوردهای خود در بیست و پنجمین نمایشگاه دستاوردهای پژوهش و فناوری و فن بازار...

366
24 11 2024

برگزاری اولین جلسه هم اندیشی تدوین طرح جامع و محوطه سازی پارک زیست فناوری...

جلسه هم اندیشی تدوین طرح جامع و محوطه سازی پارک زیست فناوری خلیج فارس قشم

857
24 11 2024

بیست و پنجمین نمایشگاه دستاوردهای پژوهش، فناوری و فن بازار

بیست و پنجمین نمایشگاه دستاوردهای پژوهش، فناوری و فن بازار

4974
20 11 2024

کارگاه آموزشی اصول جیره نویسی تخصصی آبزیان

کارگاه آموزشی اصول جیره نویسی تخصصی آبزیان

29539
13 11 2024

بازدید غلامعلی صفری رییس اداره پارک های علم و فناوری مرکز حراست وزارت علوم،...

بازدید غلامعلی صفری رییس اداره پارک های علم و فناوری مرکز حراست وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و هیأت همراه از پارک زیست فناوری خلیج فارس قشم

28307
12 11 2024

برگزاری جلسه هم اندیشی پارک زیست فناوری خلیج فارس قشم با دانشگاه بین الملل...

جلسه هم اندیشی پارک زیست فناوری خلیج فارس قشم با دانشگاه بین الملل پیام نور قشم

21719
11 11 2024

پارک زیست فناوری خلیج فارس قشم با همکاری شرکت اعتماد گستر صنعت هرمزگان برگزار...

کارگاه آموزشی مدیریت تولید محصول و کنترل کیفیت

21734
10 11 2024

با حضور وزیر علوم، تحقیقات و فناوری؛ آیین بزرگداشت چهلمین روز شهادت سید حسن...

یین بزرگداشت چهلمین روز شهادت سید حسن نصرالله و شهدای مقاومت در ستاد وزارت علوم برگزار شد

21912
10 11 2024

معاون فناوری و نوآوری وزیر علوم: ماده 11 قانون جهش تولید دانش بنیان معیار...

معیار بررسی عملکرد روسای پارک های علم و فناوری ماده 11 قانون جهش تولید دانش بنیان (مرتبط با اعتبار مالیاتی) است و باید وقت و اعتبار ویژه ای برای آن...

83269