آزمایشگاه مرکزی

 

تجهیزات آزمایشگاه:

 

اتوکلاو: دستگاهي است كه برای سترون­سازي یا حذف همة اشكال حياتميكروبي شامل اسپورها( در مواد غيرمتحرک به كار مي رود. این دستگاه همچنین به نام استریل­کننده نیز شناخته می شود.

سانتریفیوژ: سانتریفیوژ به وسیلة نیروی گريز از مركزنیرویی که وقتی اجسام حول یک محور ثابت می چرخند، ایجاد میشودذرات سوسپانسیون را از مایع جدا می­کندحركت دوراني می تواند سبب تفکیک دو مایع با غلظتهاي مختلف شود. در نتيجة حرکت دورانی نیرويی چند برابر نیروی جاذبه در یک مدت زمان کنترل شده، ایجاد مي­شود. در آزمایشگاه، سانتریفیوژ در مراحلی مانند جداسازی مواد جامد از مایعات باليني درنتیجة تشکيل رسوب و همچنين براي تفکيک اجزای مختلف خون از جمله گلبولهای قرمز، گلبولهای سفید، پلاکتها و انجام آزمایشهای متعدد دیگر کاربرد دارد.

سانتریفیوژ یخچالدار مدل R5810 دارای خصوصیات زیر می باشد:

 

حجم ماکزیمم ml1600، ماکزیمم سرعت برای روتور Fixed Angle برای میکروتیوب 14000rpm، ماکزیمم سرعت برای روتور Fixed Angle برای لوله های ازمایشگاهی 12000rpm و برای فالکون 5000rpm، قابلیت اتصال 11 نوع روتور مختلف و آدابتورهای بسیار متنوع، رنج دما بین 40 الی 9- درجه سانتیگرا.

دستگاه فریزدرایر: فریز درایینگ یا همان خشک کردن انجمادی که با نام لیوفیلیزاسیون نیز شناخته می‌شود، یک فرآیند حذف رطوبت از مواد فاسدشدنی برای حفظ آن‌ها است. با این روش، عمر مفید آن‌ها افزایش می‌یابد و همچنین به علت سبک شدن برای حمل و نقل آماده می‌گردند. فریز درایینگ به این صورت انجام می‌شود که در ابتدا ماده مورد نظر منجمد می‌گردد، سپس با کاهش فشار و افزودن حرارت، آب منجمد موجود در ماده، تصعید می‌گردد (مستقیما به بخار تبدیل می‌شود). این روش رطوبت‌زدایی بر خلاف سایر روش‌ها است که از گرما برای تبخیر آب استفاده می‌کنند. فریز درایینگ یا خشک کردن سرمایشی به دلیل استفاده از دمای پایین در طول فرایند، موجب حفظ کیفیت و شکل محصولات می‌شود. عمده‌ترین کاربردهای فریز درایینگ در زیست شناسی، زیست پزشکی و صنایع‌غذایی می‌باشد

 

بن ماری: وسیله‌ای است که از آن در آزمایشگاه‌ها برای انجام تست‌های سرم‌شناسی، ترکیب مواد اگلوتیناسیون، آزمایش‌‌های دارویی و حتی در روش‌های انکوباسیون صنعتی و غیره استفاده می‌شود. به‌طور کلی مايع داخل تانك معمولا آب و در بعضي روغن است. محدوده دمایی که به‌طور معمول بن ماری‌ها در آن فعالیت می‌کنند، در گستره دمای اتاق و ۶۰ درجه سانتیگراد است. با استفاده از یک درپوش خاص، امكان انتخاب درجه حرارت 100 درجه سانتیگراد نیز وجود دارد.

کوره الکتریکی: جهت خشک کردن نمونه، تست شوک­پذیری حرارتی نمونه، ذوب نمونه، استریل کردن نمونه، تست های متالوژی، خاکسترگیری و.... مورد استفاده قرار می گیرد.

همزن حرارتی (هات پلیت): صفحة همزن حرارتي براي گرم کردن و هم زدن محلول در ظرفهاي آزمايشگاهي مانند لولة آزمايش، بشر و ارلن ها استفاد ه مي شود.

اسپکتروفتومتر: در آزمایشگاه اسپکتروفتومتر برای تعيين و ميزان غلظت يک ماده در محلول کاربرد دارد و بنابراين با روشهاي اسپکتروفتومتري می توان نمونه را مورد تجزيه و تحليل کمي و کيفي قرارداد.

فور: فور برای استریل نمودن یا خشک کردن وسایل شیشه­ای و فلزی مورد استفاده در آزمایشگاه به کار می­رود. در فور وسایل تميز با حرارت خشک 180 درجه سانتیگراد به مدت 2 ساعت استريل ­می­شوند. در طی حرارت دیدن به­وسيلة هوای خشک با دمای بالا، رطوبت ظروف شیشه­ای تبخیر می­شود و بنابراین احتمال باقی­ماندن هر نوع فعالیت بیولوژی از بین می­رود.

انکوباتور: انکوباتور محفظه ای با دما، فشار هوا و رطوبت کنترل شده مي باشد که به منظور نگهداری و رشد ميکروارگانيسم هاي زنده در محیطی مناسب طراحی شده است. از بیشترین مصارف آن، انکوباسیون کشتهای باکتری، ویروسی، شناسايي و کشتهاي سلولی می باشد.

هود لامینار: این وسیله برای کنترل ذرات ریز معلق ميكروبي يا سمي در هوا در نتیجة فعالیتهایی مانند مخلوط كردن، سانتریفوژکردن، پیپت کردن و بازکردن در ظرفهای خلأدار كاربرددارد. هودها با ايجاد جريان هواي مناسب از كاربر، محيط اطراف و نمونه حفاظت می کند.

آب مقطرگیری: آب شرب را طي مراحلي كه شامل تبخير و سرد كردن است، خالص مي كند. تقطیر یکی از مراحل دستيابي به آب خالص است. آب مقطر در مقايسه با آب شرب خالص و بدون آلودگي است.

ترازو دیجیتال: برای اندازه گیری وزن یک ماده استفاده می شود. ترازو براي بخشي از فعالیتهاي كنترل كيفی، تهية مخلوطي از تركيبات با نسبتهاي از قبل تعيين نشده و همچنين تعیين چگالي و يا وزن كاربرد دارد.

دسیکاتور: برای نگه داشتن مواد شیمیایی که به رطوبت حساس هستند و همچنین خشک کردن مواد مختلف توسط خلاء و یا جلوگیری از نفوذ اضافه رطوبت به وسیله سلیکاژل کاربرد دارد.

دستگاه استریلایزر: جهت استریل کردن وسایل آزمایشگاهی می باشد.

شیکر: جهت ترکیب و مخلوط کردن مایعات کاربرد دارد و به طور مکرر و سریع به هم زدن مواد شیمیایی کمک می کند.

شیکر انکوباتوردار: با قابلیت 1- تنظیم دما از 0-80 درجه سانتی گراد 2- دارای سه سینی قابل تنظیم تا 400 دور در دقیقه بطور مجزا 3- فراهم بودن نور جهت کشت نمونه های مجتاج به نور 4- قابلیت نصب جایگاه مناسب برای انواع ارلن با اندازه های متفاوت

 

 

میکروسکوپ اینورت

استریوسکوپ نوری

سانتریفیوژ یخچالدار

فریز درایر

کوره الکتریکی

اسپکتروفتومتر

همزن حرارتی (هات پلیت)

شیکر انکوباتور

 

 

 

 

اتوکلاو: دستگاهي است كه برای سترون­سازي یا حذف همة اشكال حياتميكروبي شامل اسپورها( در مواد غيرمتحرک به كار مي رود. این دستگاه همچنین به نام استریل­کننده نیز شناخته می شود.

 

 

سانتریفیوژ: سانتریفیوژ به وسیلة نیروی گريز از مركزنیرویی که وقتی اجسام حول یک محور ثابت می چرخند، ایجاد میشودذرات سوسپانسیون را از مایع جدا می­کندحركت دوراني می تواند سبب تفکیک دو مایع با غلظتهاي مختلف شود. در نتيجة حرکت دورانی نیرويی چند برابر نیروی جاذبه در یک مدت زمان کنترل شده، ایجاد مي­شود. در آزمایشگاه، سانتریفیوژ در مراحلی مانند جداسازی مواد جامد از مایعات باليني درنتیجة تشکيل رسوب و همچنين براي تفکيک اجزای مختلف خون از جمله گلبولهای قرمز، گلبولهای سفید، پلاکتها و انجام آزمایشهای متعدد دیگر کاربرد دارد.

 

سانتریفیوژ یخچالدار: سانتریفیوژ ها هنگام انجام عملیات، گرما تولید می کنند و این ممکن است خطر بزرگی برای نمونه هایی مانند نوکلئیک اسید ها و پروتئین ها ایجاد کند، از این رو که حرارت باعث تخریب و تغییر ماهیت آنها می شود. سانتریفیوژ یخچال دار دارای مزیت خنک سازی برای محافظت در برابر تخریب نمونه ها، ناشی از گرمای تولید شده توسط عمل چرخش است. در بیشتر موارد گستره ی دمایی برای یک سانتریفیوژ یخچال دار آزمایشگاهی از 20- تا 40 درجه سانتگراد می باشد که این محدوده دمایی آنها را برای آنالیز PCR ،RNA ،DNA  و پادتن مناسب می سازد. سانتریفیوژ با سرعت بالا و دارای سیستم خنک کننده یکی از محبوب ترین انواع سانتریفیوژ ها می باشد که بیشتر در کاربرد های آزمایشگاهی مورد استفاده قرار می گیرد. یک سانتریفیوژ آزمایشگاهی یخچال دار سرعت چرخشی بیش از rpm 30,000 (دور در دقیقه) و نیروی گریز از مرکز (RCF) بیش از xg65,000  را ارائه می دهد.

 

دستگاه فریزدرایر: فریز درایینگ یا همان خشک کردن انجمادی که با نام لیوفیلیزاسیون نیز شناخته می‌شود، یک فرآیند حذف رطوبت از مواد فاسدشدنی برای حفظ آن‌ها است. با این روش، عمر مفید آن‌ها افزایش می‌یابد و همچنین به علت سبک شدن برای حمل و نقل آماده می‌گردند. فریز درایینگ به این صورت انجام می‌شود که در ابتدا ماده مورد نظر منجمد می‌گردد، سپس با کاهش فشار و افزودن حرارت، آب منجمد موجود در ماده، تصعید می‌گردد (مستقیما به بخار تبدیل می‌شود). این روش رطوبت‌زدایی بر خلاف سایر روش‌ها است که از گرما برای تبخیر آب استفاده می‌کنند. فریز درایینگ یا خشک کردن سرمایشی به دلیل استفاده از دمای پایین در طول فرایند، موجب حفظ کیفیت و شکل محصولات می‌شود. عمده‌ترین کاربردهای فریز درایینگ در زیست شناسی، زیست پزشکی و صنایع‌غذایی می‌باشد

 

بن ماری: وسیله‌ای است که از آن در آزمایشگاه‌ها برای انجام تست‌های سرم‌شناسی، ترکیب مواد اگلوتیناسیون، آزمایش‌‌های دارویی و حتی در روش‌های انکوباسیون صنعتی و غیره استفاده می‌شود. به‌طور کلی مايع داخل تانك معمولا آب و در بعضي روغن است. محدوده دمایی که به‌طور معمول بن ماری‌ها در آن فعالیت می‌کنند، در گستره دمای اتاق و ۶۰ درجه سانتیگراد است. با استفاده از یک درپوش خاص، امكان انتخاب درجه حرارت 100 درجه سانتیگراد نیز وجود دارد.

 

کوره الکتریکی: جهت خشک کردن نمونه، تست شوک­پذیری حرارتی نمونه، ذوب نمونه، استریل کردن نمونه، تست های متالوژی، خاکسترگیری و.... مورد استفاده قرار می گیرد.

 

 

همزن حرارتی (هات پلیت): صفحة همزن حرارتي براي گرم کردن و هم زدن محلول در ظرفهاي آزمايشگاهي مانند لولة آزمايش، بشر و ارلن ها استفاد ه مي شود.

 

 

اسپکتروفتومتر: در آزمایشگاه اسپکتروفتومتر برای تعيين و ميزان غلظت يک ماده در محلول کاربرد دارد و بنابراين با روشهاي اسپکتروفتومتري می توان نمونه را مورد تجزيه و تحليل کمي و کيفي قرارداد.

 

فور: فور برای استریل نمودن یا خشک کردن وسایل شیشه­ای و فلزی مورد استفاده در آزمایشگاه به کار می­رود. در فور وسایل تميز با حرارت خشک 180 درجه سانتیگراد به مدت 2 ساعت استريل ­می­شوند. در طی حرارت دیدن به­وسيلة هوای خشک با دمای بالا، رطوبت ظروف شیشه­ای تبخیر می­شود و بنابراین احتمال باقی­ماندن هر نوع فعالیت بیولوژی از بین می­رود.

 

 

 

انکوباتور: انکوباتور محفظه ای با دما، فشار هوا و رطوبت کنترل شده مي باشد که به منظور نگهداری و رشد ميکروارگانيسم هاي زنده در محیطی مناسب طراحی شده است. از بیشترین مصارف آن، انکوباسیون کشتهای باکتری، ویروسی، شناسايي و کشتهاي سلولی می باشد.

 

هود لامینار: این وسیله برای کنترل ذرات ریز معلق ميكروبي يا سمي در هوا در نتیجة فعالیتهایی مانند مخلوط كردن، سانتریفوژکردن، پیپت کردن و بازکردن در ظرفهای خلأدار كاربرددارد. هودها با ايجاد جريان هواي مناسب از كاربر، محيط اطراف و نمونه حفاظت می کند.

 

آب مقطرگیری: آب شرب را طي مراحلي كه شامل تبخير و سرد كردن است، خالص مي كند. تقطیر یکی از مراحل دستيابي به آب خالص است. آب مقطر در مقايسه با آب شرب خالص و بدون آلودگي است.

 

ترازو دیجیتال: برای اندازه گیری وزن یک ماده استفاده می شود. ترازو براي بخشي از فعالیتهاي كنترل كيفی، تهية مخلوطي از تركيبات با نسبتهاي از قبل تعيين نشده و همچنين تعیين چگالي و يا وزن كاربرد دارد.

 

دسیکاتور: برای نگه داشتن مواد شیمیایی که به رطوبت حساس هستند و همچنین خشک کردن مواد مختلف توسط خلاء و یا جلوگیری از نفوذ اضافه رطوبت به وسیله سلیکاژل کاربرد دارد.

 

دستگاه استریلایزر: جهت استریل کردن وسایل آزمایشگاهی می باشد.

 

شیکر: جهت ترکیب و مخلوط کردن مایعات کاربرد دارد و به طور مکرر و سریع به هم زدن مواد شیمیایی کمک می کند.

 

شیکر انکوباتوردار: با قابلیت 1- تنظیم دما از 0-80 درجه سانتی گراد 2- دارای سه سینی قابل تنظیم تا 400 دور در دقیقه بطور مجزا 3- فراهم بودن نور جهت کشت نمونه های مجتاج به نور 4- قابلیت نصب جایگاه مناسب برای انواع ارلن با اندازه های متفاوت